Lokal matberedskap vid Nedre Dalälven och i Gästrikland – Lördagarna 25/1 och 15/2

Föreläsningar och möten med lokala matproducenter

Lördag 25 januari kl. 14-16 Gunnar Rundgren, grundare av KRAV, småbrukare, lantbrukskonsulent, aktuell med ”En strategi för den goda maten”. Hur ska vi äta i framtiden? Kan vi öka den regionala matproduktionen?

Lördag 15 februari kl. 14-16 Malin Pettersson som arbetat med att skapa marknader för lokala producenter. Aktiv i Valbo och Vinnersjö. Lokala producenter inbjudna.

Hörsalen vid Naturum, Gysinge. Fri entré. Vi bjuder på fika.

Självförsörjningsgraden i Gästrikland och vid Nedre Dalälven är låg även för sådant som går att odla i regionen, det skapar långa transporter, utsläpp och sårbarhet vid olika kriser. Om fler köper lokalt producerad mat ökar möjligheterna för lokala producenter att odla mer, förändra mer och skapa försörjning för sig själva och andra.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.